Hoe maak je de pérfecte strik voor een cadeau?

perfecte-strik-voor-cadeau

Mensen die de mooiste cadeaus inpakken en daar ook met het grootste gemak een hele mooie strik omheen maken. De strik met perfecte kleuren en vormen en zonder dat het ook maar enige moeite lijkt te kosten. Om jaloers van te worden!

Hoe maak je nou die perfecte strik? Wij vertellen je alles wat je moet weten over het maken van een strik voor om je cadeau.

Verschillende soorten strikken

Een strik klinkt simpel, maar waar hebben we het eigenlijk precies over? Er zijn meerdere modellen strikken waarmee je je cadeau helemaal af kunt maken. Je hebt onder andere de simpele strik. Dit is de basic strik met 2 lussen aan de bovenkant en twee pootjes aan de onderkant. Hij is simpel, maar doeltreffend. Verder heb je de dubbele strik. Dat is de simpele strik, maar dan met een dubbele lus. Beide striktechnieken zijn ongeveer op dezelfde manier te maken.

Maar er zijn ook striktechnieken die iets meer handigheid nodig hebben. Bijvoorbeeld de strik met meerdere lussen. Dat is de strik die als een soort “toef” op je cadeau staat. Het maken van een strik met meer lussen vraagt om iets meer geduld, maar het eindresultaat mag er dan ook wel zijn!

En verder kun je nog eindeloos variëren en combineren met verschillende soorten linten en cadeaudecoraties voor het maken van een luxe strik. Een luxe strik maken klinkt ingewikkeld, maar met een beetje oefenen heb je het zo onder de knie en maak je in een handomdraai je cadeau helemaal af.

Wil je precies weten welke stappen je moet doorlopen om al deze strik technieken onder de knie te krijgen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte zodra je daar meer over kunt lezen.

Materiaalkeuze voor het maken van een mooie strik

Er zijn een heleboel verschillende soorten lint die je kunt gebruiken als je strikken gaat maken. Het is verstandig om eerst te kiezen wat voor type strik je gaat maken, voordat je je lint kiest. Ieder type materiaal heeft weer andere eigenschappen. Het ene lint straalt luxe uit en past goed bij een simpele strik techniek, een ander lint kan juist perfect gebruikt worden voor een strik met meerdere lussen.

Een aantal voorbeelden van soorten lint die je kunt gebruiken zijn: tule, organza lint, satijnlint, bedrukt lint, lint met verstevigde rand, etc.

Om het makkelijk voor je te maken hebben we het type strik, soort materiaal en de effecten voor je in een schema gezet. Dit zijn richtlijnen die je op weg helpen, maar uiteindelijk blijft het maken van strikken een creatief proces. Het advies blijft dus ook: mix en match en ontdek technieken met materialen die voor jou de mooiste uitkomst hebben.

Soort strik  Materiaal / soort lint Effect
Simpele strik Satijnlint Satijnlint is van vrij stevig materiaal en leent zich daarom het beste voor een simpele strik. Een simpele strik gemaakt van satijnlint zorgt voor een strak en luxe uitstraling van je cadeau. Stem de kleur van het lint af op je inpakpapier voor het beste resultaat.
Dubbele strik Bedrukt lint Bedrukt lint valt vaak redelijk soepel. Omdat je een lint met een printje gebruikt is het verstandig om dit te combineren met unikleur inpakpapier. Je lint valt dan extra op, zeker als je de dubbele striktechniek toe past.
Strik met meerdere lussen Organza lint Een strik met meerdere lussen werkt vaak het beste in combinatie met een “luchtig” type lint. Zoals organza lint. Omdat je dun lint gebruikt kun je veel lussen gebruiken en de lussen goed modelleren. Je krijgt een “wauw” effect.
Luxe strik Mix tussen tule, organza, lint met verstevigde rand en bedrukt lint Bij de luxe strik heb je de meeste ruimte om je creativiteit te laten gaan. Je kunt het beste kiezen voor een mix van verschillende materialen en vooral ook verschillende breedtes van je lint. Een lint van 40mm afgewisseld met een lint van 25mm en 4mm bijvoorbeeld geeft een leuk speels effect. Maak je luxe strik helemaal af met een bijpassende cadeaudecoratie.

Een reactie op “Hoe maak je de pérfecte strik voor een cadeau?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inpakspot

Inpaktips en tricks?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we geven je inpaktips, tricks en meer!
 
Get Coupon
close-link